Elintarviketuotannon alojen teollisuusyritykset siirtyvät yhä useammin tuotteisiin, joissa käytetään turvallisia komponentteja ja jotka täyttävät tietyn standardin vaatimukset. Tämä tarkoittaa, että tuotantoprosesseihin asennetaan vain tuotteita, jotka täyttävät tämän standardin ja ovat turvallisia.
Elintarviketuotannon alojen teollisuusyritykset siirtyvät yhä useammin sertifioituja komponentteja sisältäviin tuotteisiin täyttääkseen elintarviketuotannon turvallisuusstandardit. Tämä tarkoittaa, että valmistusprosesseihin asennetaan vain koneita, jotka täyttävät tämän standardin vaatimukset ja ovat turvallisia.
Elintarviketeollisuuden tuotteiden sertifiointimenettely on HACCP.
HACCP on lyhenne sanoista ”Hazard Analysis and Critical Control Points”, mikä tarkoittaa vaarojen analysointia ja kriittisiä valvontapisteitä. Tämä kattaa laadunvalvontajärjestelmän kaikissa elintarvikkeisiin
liittyvissä tuotantoprosesseissa tuotannosta jakeluun ja varastointiin.
ASSA ABLOY Entrance Systemsin ASSA ABLOY HS9020GHY- ja ASSA ABLOY RR300 (ruostumaton teräs) -pikarullaovet ovat saaneet HACCP-sertifioinnin. Näille pikarullaoville on myönnetty lupa käyttää HACCPlogoa.
HACCP International Pty Ltd:n sertifioimat ovet ovat turvallisia elintarvikekäytössä ja soveltuvat käytettäväksi elintarviketeollisuudessa HACCP-pohjaisen elintarviketurvallisuusohjelman mukaisesti.
Pikarullaovet ovat turvallisia elintarviketeollisuudessa ja ne soveltuvat käytettäväksi paikoissa, joissa ei olla suorassa kontaktissa elintarvikkeiden kanssa. Tätä kutsutaan nimellä SSZ-alue (Splash or Spill Zone). Ovet auttavat nopeuttamaan tuotantoprosessia tai erottamaan tietyt alueet toisistaan.
Tämä koskee erityisesti SSZ-aluetta (Splash or Spill Zone). Ovet auttavat valmistajaa välttämään ristikontaminaation tuotantoalueiden välillä ja parantaakseen saumatonta työnkulkua nopeuttaen ja tukien koko tuotantoprosessia.