Perintömme

ASSA ABLOY -konserni perustettiin vuonna 1994, kun kaksi lukkojen ja turvallisuusratkaisujen toimittajaa yhdistyi: ruotsalainen ASSA ja suomalainen ABLOY. ASSA ABLOYn tarjonta on laajentunut ovien avausratkaisuihin ja sisäänkäyntien automatisointiin. Entrance Systems -liiketoimintaryhmä perustettiin vuonna 2006.

ASSA ABLOY Entrance Systemsillä on laaja ja syvällinen kokemus sisäänkäyntien automatisoimisesta, runsaasti osaamista ja näyttöjä onnistuneista ratkaisuista. Tunnettujen, globaalien Besam-, Crawford-, Albany- ja Megadoor-tuotemerkkien ostaminen on auttanut ASSA ABLOY -konsernia menestymään, saamaan tunnettuutta markkinoilla sekä nousemaan turvallisuuden, luotettavuuden ja mukavuuden suunnannäyttäjäksi.

  • Tuotemerkit on jo vuosien ajan esitelty osana ASSA ABLOY -tuotemerkkiä. Vuodesta 2017 alkaen näiden yritysten osaaminen ja resurssit yhdistetään ASSA ABLOY -tuotemerkkiin.
  • Besamista tuli ASSA ABLOY -konsernin osa vuonna 2002. Yritys perustettiin vuonna 1962 kehittämään automaattisia ovia terveydenhoitoalan tarpeisiin. Se laajeni pian muille toimialoille, kuten vähittäiskauppaan ja kuljetuksiin.
  • Crawfordista tuli ASSA ABLOY -konsernin osa vuonna 2011. Crawford valmisti aluksi autotallien ovia. Se alkoi jo 1950-luvulla keskittyä valmistamaan teollisuusovia ja kuormauslaitteita. Niitä käytetään esimerkiksi jakelu- ja logistiikkakohteissa sekä teollisuudessa.
  • Megadoorista tuli ASSA ABLOY -konsernin osa vuonna 2011.Ensimmäinen Megadoor-kangasnosto-ovi kehitettiin vuonna 1973 metsäteollisuudessa käytettävää uunia varten. Pian niitä ryhdyttiin käyttämään kaivos- ja telakkateollisuudessa sekä ilmailussa.
  • Albanystä tuli ASSA ABLOY -konsernin osa vuonna 2012. Albany esitteli maailman ensimmäisen kankaisen pikarullaoven vuonna 1968. Tämän jälkeen kehitettiin korkeasuorituskykyisiä ovia esimerkiksi valmistavan teollisuuden ja kaivosten tarpeisiin sekä puhdastiloihin.