Paikka kuntoilemista ja rentoutumista varten

Vaatimustenmukaisuus ei ole aina sidoksissa rakennusmääräyksiin – ainakaan suoraan. Belgialaisella Charleroin paloasemalla työvuorossa olevien palomiesten on pysyttävä kunnossa. Työvuoro kestää kolme vuorokautta. Siksi heidän täytyy voida kuntoilla ja rentoutua.

Projektin pääarkkitehti Philippe Samynin mielestä paloasema on aito kylä, jossa on huoneita nukkumista varten, oleskelutiloja, suuri urheiluhalli ja kattopuutarha, jossa palomiehet voivat ruokailla ja kasvattaa vihanneksia." Koska paloaseman muoto on pyöreä, katolla sijaitseva juoksurata on ääretön.

Mutta paloasemalla tehdään muutakin kuin odotetaan seuraavaa hälytystä. Palomiesten täytyy harjoitella tikkailla ja porraskuiluissa kiipeämistä usein ihmisen roikkuessa heidän olkapäillään. Siksi Samyn ehdotti tornia, jonka ytimien muodostaa portaikko ja jonka ulkopintaan on pultattu tikkaita. Tornista voidaan vetää vaijeri etuosassa sijaitsevaan huomaamattomaan luukkuun, jotta palomiehet voivat harjoitella poistumista rakennuksesta vaijerin varassa.

Tuote jokaiseen tarpeeseen

Tutustu laajaan sisäänkäyntiratkaisuvalikoimaamme. Ladattavia tuotetietoja ja teknisiä tietoja. Löydä itsellesi soveltuva ratkaisu.