Mitä enemmän tehokkuutta, sitä paremmin yksityiskohtiin voi paneutua

Samyn and Partners on käyttänyt BIM-menetelmää kaikissa suunnitteluprojekteissaan tammikuun 2016 alusta alkaen. Arkkitehti Philippe Samyn on näyttänyt muille suuntaa käyttäessään tietokoneita arkkitehti- ja rakennussuunnittelussa yli kolmen vuosikymmenen ajan. Vaikka ensimmäinen hänen arkkitehtitoimistossaan suunnittelutyössä käytettävä tietokone oli varustettu graafisella käyttöliittymällä, suunnitteluohjelmistoa käyttämään tarvittiin tohtoritasoinen tietotekniikan asiantuntija.

BIM-menetelmän valitsemisen johdosta jokainen 30-henkiseen suunnittelutiimiin kuuluva geologeista paikallishistorioijiin sai käyttöönsä muiden suunnittelijoiden osaamisen ja siihen saakka tehdyn suunnittelutyön tulokset. "Siitä on runsaasti hyötyä, koska yhteydenpito tehostuu," kertoo Samyn. "Voimme paneutua projektiin paljon syvällisemmin kuin koskaan ennen – ja asiakas voi tehdä samoin."

Kun kaikkien osapuolien välinen viestintä on avointa ja vapaata, suunnitteluprosessi muuttuu tehokkaammaksi ja syvällisemmäksi, koska monet voivat osallistua siihen ja ymmärtää sen. Myös asiakas. Aitona BIM-käännynnäisenä Samyn kertoo: "Jokaisen arkkitehdin on syytä käyttää BIM-menetelmää, jotta asiakkaiden visioiden pohjalta syntyy aidosti asuinkelpoisia rakennuksia."Hän suhtautuu BIM-menetelmän vallankumouksellisuuteen luontevasti: mitä tehokkaammin kehittynyttä ohjelmistoa käytetään, sitä suuremmat vapaudet saadaan suunnitella ympäristöä säästäviä ja moderneja rakennuksia käyttämällä paikallisia raaka-aineita, kuten savea, bambua ja köyttä.

Tuote jokaiseen tarpeeseen

Tutustu laajaan sisäänkäyntiratkaisuvalikoimaamme. Ladattavia tuotetietoja ja teknisiä tietoja. Löydä itsellesi soveltuva ratkaisu.