Selkeä suhtautuminen kestävään kehitykseen

Belgialaisen arkkitehdin Philippe Samynin suhtautuminen kestävään kehitykseen tuo mieleen omaa tietään kulkeneen amerikkalaisen suunnittelijan Buckminster Fullerin. Hänen mielestään jokaisen arkkitehdin on tiedettävä, paljonko heidän suunnittelemansa rakennukset painavat. "Resursseista on pulaa", huomauttaa Samyn. "Mitä vähemmän materiaaleja käytät, sitä enemmän säästät luontoa."

Hänen ajatuksensa konkretisoituvat, kun tarkastellaan Charleroin paloaseman julkisivua. Se koostuu kahdesta pääelementistä. Maanpinnan tasolla 48 hälytysajoneuvoa on valmiina 48 lasisen nosto-oven takana. Ylemmät kerrokset on verhottu ohuella rei'itetyllä ja aallotetulla teräksellä, joka nousee 2,5 metrin korkeudelle suojaten tuulelta kasvimaata, oleskelutilaa ja juoksurataa.

Yhtenäiseksi ympyräksi järjestetyt kevyet lasiovet saavat rakennuksen näyttämään lähes kelluvalta. Kun ne avataan, maanpinnan nousu näyttää katoavan, joten paloautojen ohi voi kulkea rakennukseen vankkaan ytimeen. "Halusimme mahdollisimman yksinkertaisia, edullisia, toimivia ja kestäviä ovia," kertoo Samyn. Kun ovissa ohuus yhdistyy vankkuuteen ja valon tuomiseen rakennukseen, suunnittelun ympäristöystävällisyys pääsee esille.

Tuote jokaiseen tarpeeseen

Tutustu laajaan sisäänkäyntiratkaisuvalikoimaamme. Ladattavia tuotetietoja ja teknisiä tietoja. Löydä itsellesi soveltuva ratkaisu.