BREEAM Outstanding -vaatimusten täyttäminen

St. Pöltenin Metro-myymälärakennus oli helppo suunnitella täyttämään vakiovaatimukset. Arkkitehti Andreas Prehalin mukaan varsinainen haaste oli varmistaa, että rakennus täyttää kaikki Outstanding BREEAM -sertifioinnin edellyttämät vaatimukset. Vain 2 % rakennuksista saa sen.

Rakennuksesta tuli nollapäästöinen aurinkoenergian käyttämisen, ulkopuolisten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien tarpeettomuuden, LED-valaistuksen, ympäristöä säästävien rakennusmateriaalien, vain tarvittaessa avautuvien automaattisten ovien ja eristettyjen kuormausratkaisujen ansiosta. Kaikella tällä oli suuri merkitys BREEAM Outstanding -sertifioinnin saamiselle. Mutta muitakin vaatimuksia oli täytettävä. Niiden avulla rakennuksen ympäristöystävällisyys nostettiin uudelle tasolle.

Sisäilman laadun piti säilyä hyvänä koko suuressa myymälässä. Pysäköintialueelle rakennettiin puisto viheraluevaatimusten täyttämiseksi, ja alue itsessään rakennettiin ontoista ruohoa kasvavista betonilohkoista, jotta vesi imeytyy maaperään. Siksi salaojitusta tarvittiin vain vähän. Myymälän sitoutuminen ympäristöä säästävään elämäntapaan osoitettiin pienten yksityiskohtien avulla, esimerkiksi rakentamalla suihkut töihin pyöräilevien työntekijöiden ja asiakkaiden käyttöön. Vaivaa kannatti nähdä. Uusi Metro-myymälä on Itävallan ensimmäinen BREEAM Outstanding -rakennus 10 vuoteen.

Tuote jokaiseen tarpeeseen

Tutustu laajaan sisäänkäyntiratkaisuvalikoimaamme. Ladattavia tuotetietoja ja teknisiä tietoja. Löydä itsellesi soveltuva ratkaisu.