Rakennuksen vaipan optimoinnin merkitys

Kun partnerit Andreas Prehal ja Helmut Poppe perustivat suunnittelutoimistonsa vuonna 2000, he halusivat yhdistää ensiluokkaisen arkkitehtuurin ympäristöä säästäviin rakennuksiin. Poppe*Prehal onkin suunnitellut useita ympäristöä säästäviä rakennuksia pientaloista jakelukeskuksiin. Itävallan St.Pölteniin valmistunut Metro Cash & Carry on yksi tämän toimiston uusimmista töistä.

St. Pöltenin Metro-myymälärakennus on nollapäästörakennus. Poppe*Prehal aloitti suunnittelutyön rakennuksen puisesta vaipasta. Sen kaikki yksityiskohdat optimoitiin käyttämällä rakenteessa parhaita puumateriaaleja sekä valitsemalla rakennuksen tehokkuutta parantavat ikkunat ja sisäänkäynnit. Rakennuksen eristettu vaippa viimeisteltiin eristetyillä Isodock-kuormaussilloilla. Ilman eristettyjä lastauslaitureita runsaasti lämpöä ja energia menee hukkaan joka päivä, kun kuormia puretaan, joten niitä todella tarvitaan.

Rakennuksen vaippaan on niin laadukas, että se vähentää lämmityksen ja jäähdytyksen tarvetta myymälässä. Lähellä myymälän kattoa sijaitsevat nauhamainen ikkunarivi riittää ilmanvaihtoon ja jäähdytykseen. Ne avataan kun lämpötila on liian korkea, ja suljetaan, kun on liian kylmää. Lämmittämiseen käytetään kylmäkalusteiden tuottamaa lämpöä. Metro-myymälän koko katto on peitetty aurinkopaneeleilla. Ne tuottavat niin paljon energiaa, että Metro myy ylijäämäenergian voimaverkkoon.

Tuote jokaiseen tarpeeseen

Tutustu laajaan sisäänkäyntiratkaisuvalikoimaamme. Ladattavia tuotetietoja ja teknisiä tietoja. Löydä itsellesi soveltuva ratkaisu.