Luonnonmateriaalien avulla luonnollista esteettisyyttä

Useimmat arkkitehtitoimisto Poppe*Prehalin suunnittelemat kohteet rakennetaan puusta, koska sitä pidetään ainoana todella ympäristöä säästävänä rakennusmateriaalina. Puu ei pelkästään säästä ympäristöä. Se on myös näyttävä luonnontuote, joka saa aikaan houkuttelevaa estetiikkaa.

St. Pöltenin Metro-myymälärakennuksen julkisivu on kuusipuuta. Kuusipuu on luontaisesti harmaata. Sen maanläheinen sävy sointuu paikalliseen maisemaan: metsiin ja maatalousympäristöön.

Valintaan vaikutti myös puisen julkisivun kaunis patinoituminen. Andreas Prehal varmisti, että kuusipuu käsiteltiin luonnollisella pigmentillä, joka vastasi luonnollisen puun väriä. Miksi? Kun pigmentti huuhtoutuu vuosien kuluessa pois, puun luonnollisen harmaa sävy pääsee esiin. Harmaan pigmentin ansiosta puun väri pysyy muuttumattomana ajan mittaan, joten se näyttää hyvältä vuosikausia. Pigmentti on täysin kemikaalivapaata, joten se voidaan käyttää uudelleen, polttaa tai kompostoida turvallisesti.

Tuote jokaiseen tarpeeseen

Tutustu laajaan sisäänkäyntiratkaisuvalikoimaamme. Ladattavia tuotetietoja ja teknisiä tietoja. Löydä itsellesi soveltuva ratkaisu.